Moodle ‘Manuele aanmelding’ met beperkte duur

  • Moodle blog
  • >
  • Moodle ‘Manuele aanmelding’ met beperkte duur

Eerder schreef ik hier over ‘Zelf aanmelding‘ met beperkte duur. Ook bij ‘Manuele aanmelding’ kan een standaard aanmeldingsduur ingesteld worden. Bij het testen van deze functionaliteit werkte het soms echter wel en soms niet. Nu heb ik gevonden dat dit veroorzaakt wordt door een kleine bug in Moodle. Bij het aanmeldingsproces krijg je een popup waar je naar gebruikers kunt zoeken en ze aan kunt melden. Deze popup kan op twee manier gesloten worden. Wanneer je de popup met kruisje rechts bovenin het scherm sluit wordt de gebruiker wel aangemeld maar wordt de einddatum niet gezet! Sluit je de popup met de knop onderin het scherm [beëindig het aanmelden van gebruikers] dan wordt de gebruiker aangemeld en wordt ook netjes de einddatum gezet.

Schermafbeelding 2013-12-05 om 09.37.44

Wanneer je dat instelt worden er ook in dit geval mails naar de cursist en docent/beheerder verzonden. Ik heb de bug gemeld bij Moodle. Je kunt er op stemmen als je er ook last van hebt.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees