BigBlueButton nu ook via LTI in Moodle

Zoals je wellicht gemerkt hebt, ben ik fan van LTI. Met deze standaard (sinds 2011) kan je vanuit je LMS externe leerobjecten opstarten, zoals applets, video’s en deze hele lijst aan Edu-Apps. LTI zit sinds Moodle 2.2 in Moodle (zoeken naar externe tools). Het leuke is nu dat allerlei programma’s zich ook laten benaderen via LTI. En vanaf versie 0.81 lukt dit ook met BigBlueButton. Dit is een open source webconferencing tool met overigens ook een eigen module. Daarom is deze meerwaarde voor Moodle beheerders niet echt schokkend, sterker nog, er zijn twee modules waarvan éénn ook een opgenomen sessie afgespeeld kan worden.

Bekijk ook de Engelstalige video (2:37 min) van Gavin Henrick. In deze video laat hij zien hoe je via LTI een virtueel classroom opstart.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees