Moodle ‘Zelf aanmelding’ met beperkte duur

Moodle kent op cursusniveau de aanmeldingsmethode ‘Zelf aanmelden‘. Gebruikers kunnen de betreffende cursus kiezen en zichzelf aanmelden. Deze methode kan ook worden voorzien van een ‘Aanmeldingsduur’. Wanneer de cursist zichzelf aanmeldt wordt direct een einddatum gezet bij zijn of haar aanmelding. In het voorbeeld hieronder kan de cursist 30 dagen in de cursus werken.

Aanmelding

Nieuw voor mij was dat deze gebruiker zich na de ingestelde periode niet opnieuw zelf kan aanmelden. Ik was in de veronderstelling dat dit wel kon omdat ‘Zelf aanmelden’ tenslotte nog gewoon open staat. De gebruiker blijkt aan de cursus gekoppeld te blijven maar kan door de einddatum niet meer deelnemen of aanmelden. Omdat de Moodle documentatie op dit punt niet heel helder is dus dit artikel.

Zelfaanmelding

Je kunt ook een mail laten versturen aan de gebruiker en/of docent/beheerder x dagen voordat de aanmelding afloopt. De gebruiker ontvangt een mail met een melding. De docent/beheerder krijgt ook een mail met daarin een link naar het scherm waar de einddatum gewijzigd kan worden. Aan beide mailteksten kan via de taalbestanden nog wel wat gesleuteld worden.

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees