Lightbox Gallery bijgewerkt voor Moodle 2.6

Hoewel de module Lightbox Gallery weinig met leren te maken heeft, ben ik toch wel een beetje fan van deze functie waarmee je als docent/trainer op een gemakkelijke manier een fotoalbum in je Moodle cursus kan tonen. Ik denk bijvoorbeeld aan cursussen die ook buitenactiviteiten hebben, zoals het samen bouwen aan een complexe stellage om de samenwerking en communicatie te trainen. Of aan een schoolreis of excursie waar je de foto’s wilt delen met je deelnemers. Foto’s helpen mee bij het creëren van een goed groepsgevoel wat essentieel is als je veel samenwerkend leren inzet als didactiek.

Als je op activiteitniveau wat met de rechten ‘speelt’, kan je ook deelnemers rechten geven om fotoalbum aan te maken en te beheren. De module is overigens uitgebreid met een blok die willekeurig foto’s toont uit een geselecteerd fotoalbum. En Lightbox Gallery is nu bijgewerkt voor de Moodle versie 2.5 en 2.6.

Moodle Lightbox Gallery example

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees