Automatische mail met wachtwoord naar nieuwe Moodle gebruiker

  • Moodle blog
  • >
  • Automatische mail met wachtwoord naar nieuwe Moodle gebruiker

Als Moodle beheerder ben je in staat om handmatig nieuwe accounts aan te maken. Voor versie 2.6 moest je dan altijd nog een mail naar die gebruiker sturen met zijn of haar gegevens. Vanaf 2.6 is de optie toegevoegd ‘Genereer wachtwoord en verwittig gebruiker’. Moodle maakt een wachtwoord aan, stuurt een mail en verplicht het wijzigen van het wachtwoord na inlog. Let op: dit soort mails zouden mogelijk als spam gezien kunnen worden.

Verwittig

Bij het testen van deze functie viel mij tevens op dat de velden ‘Plaats’ en ‘Land’ geen verplichte velden meer zijn. Van deze wijziging kon ik overigens niets terug vinden in de release notes van 2.6?

Plaats en land

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees