Tekst voorlezen vanaf (Moodle) pagina

Je kunt dit artikel hieronder beluisteren of daaronder lezen.

Als je bezig bent met supportvragen voor Moodle krijg je soms van die vragen waar je niet direct een antwoord op hebt. Ik vind het echter altijd wel een sport om toch een oplossing te vinden. Zo kregen we vandaag een vraag of er in Moodle ook iets bestaat om tekst van de cursuspagina voor te laten lezen. Er blijken wel initiatieven te zijn geweest maar vond niet direct iets wat ik in de huidige versie kon inzetten. Nu zocht ik in de plugins voor Moodle en daar bleek de oplossing niet te liggen. Gelukkig tipte mijn collega mij dat er plugins voor browsers zijn die dit vanaf elke webpagina kunnen doen. Ik vond Ispeech als extensie/plugin voor Google Chrome. Aan je browser toevoegen, Nederlands instellen, tekst selecteren en uit laten spreken.

Graag horen we jullie reacties.

Schermafbeelding 2013-11-12 om 16.53.19

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees