Vooruitblik Moodle 2.6: vereenvoudiging proces vergeten gebruikersnaam en wachtwoord

  • Moodle blog
  • >
  • Vooruitblik Moodle 2.6: vereenvoudiging proces vergeten gebruikersnaam en wachtwoord

wachtwoord vergeten?Met al die gebruikersnamen en wachtwoorden die we op de vele sites die we bezoeken allemaal moeten onthouden, is de functie om je vergeten gebruikersnaam en wachtwoord op te vragen natuurlijk erg makkelijk. Vanaf het begin zit dit ook al in Moodle. Echter een veel gehoorde klacht is dat deze procedure omslachtig is.

In Moodle 2.6 wordt éénn stap in het proces van het opvragen van een vergeten gebruikersnaam en wachtwoord eruit gehaald. Het proces wordt nu:

  1. Op de pagina forgot_password.php voer je je gebruikersnaam of e-mailadres in
  2. Een e-mail wordt direct verzonden naar jou met een link om het proces van wachtwoord wijzigen op te starten
  3. De link uit stap 2 komt uit op een pagina waar jij jouw wachtwoord moet invoeren (volgens het geconfigureerde wachtwoordbeleid)

Dat klinkt logisch. Maar welke stap is er dan tussenuit? Ik moest ook even denken, maar nu zit tussen stap 2 en 3 nog een stap dat Moodle een tijdelijk wachtwoord opstuurt waarmee je moet inloggen en daarna direct op een pagina uitkomt waar je je nieuwe wachtwoord moet opgeven.

Geen schokkende wijziging, maar wel eentje die velen zullen waarderen.

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees