Captcha bij zelfregistratie niet helemaal vlekkeloos

  • Moodle blog
  • >
  • Captcha bij zelfregistratie niet helemaal vlekkeloos

Een nadeel bij zelfregistratie bij Moodle is dat ook spammers zich melden en een account aanvragen. En op die onverwachte bezoekers zit je natuurlijk niet te wachten. Bij zelfregistratie moet ook een bevestiging van het account plaatsvinden middels een e-mail met bevestigingslink, en omdat het opgegeven e-mailadres van de smapper bijna altijd een nep-adres is, zal Moodle het niet-bevestigde account automatisch na 7 dagen verwijderen (ten minste, dat is de standaardinstelling).

Al jaren geleden is ook Captcha geïntroduceerd op het registratieformulier en deze heb ik ook geconfigureerd voor de site www.ned-moove.nl. Een bot (automatisch script van een spammer) zou de vervormde cijfers en letters niet moeten kunnen lezen. Maar de laatste weken merk ik dat bijna elke dag wel éénn of twee accounts deze extra controle weten te passeren. Nu kan ik aan de namen en de opgegeven landen snel zien dat het om ongewenste accounts gaat en het verwijderen gaat natuurlijk erg snel, maar vervelend blijft het wel.

Wie gebruikt nog meer captcha en heeft toch last van spam?

Captcha Moodle

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees