Automatisch archiveren van Moodle cursussen

Het blok Course Archiving is gewoon handig als je veel cursussen hebt die je maar tijdelijk nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een trainingsbureau die Moodle inzet en voor elke training een aparte Moodle cursus inricht.

Met deze plugin kan je instellen dat alle cursussen in geselecteerde categorieën in een bepaalde tijdsspanne worden gearchiveerd. Je moet hiervoor een aparte categorie selecteren. Automatisch worden de cursussen die voldoen aan de voorwaarden, bijvoorbeeld 365 dagen na het moment van aanmaken van de cursus, verplaatst naar de archiefcategorie, onzichtbaar gemaakt en alle studenten worden afgemeld.

Stap 2 is automatisch de cursussen verwijderen die aan de voorwaarden voldoen. En gelukkig krijg je bij het instellen eerst een scherm te zien welke wijzigingen je gaat doorvoeren. Ik mis nog de optie dat deze acties worden uitgevoerd nadat een bepaalde tijd niemand meer is ingelogd in een cursus.

Moodle course archiving config

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees