Landkeuze beperken in Moodle

LandcodesDeze morgen sprak ik een klant die de lange lijst met landen in Moodle heel onhandig vindt. Gebruikers komen namelijk alleen uit Nederland, België en Duitsland en niet uit de ‘Cocoseilanden’ of een ander exotisch oord. Nu gebruik ik al langer de mogelijkheid om het standaardland vast te zetten via Sitebeheer / Plaats / Locatie-instellingen / Standaard landinstelling. Op dezelfde beheerpagina viel mijn oog nu echter ook op ‘Alle landcodes’. De helptekst zegt dat je de lijst met landen kunt beperken door de landcodes in te voeren gescheiden door een komma. Mooi voorbeeld erbij, hoe moeilijk kan het zijn?

Landcodes beperken

En toch kreeg ik bij het invoeren van NL, BE, DE elke keer een foutmelding en kreeg het niet aan de praat. De oplossing zit soms in een klein hoekje en in dit geval in een spatie. Wanneer je namelijk de spatie na elke komma verwijderd en er in mijn voorbeeld NL,BE,DE van maakt werkt het feilloos. De landen verschijnen in de lijst en ook nog eens in de volgorde zoals je de codes ingeeft.

Landcode lijst

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees