Vooruitblik Moodle 2.6: flinke verbetering van beheer cursuscategorieën

  • Moodle blog
  • >
  • Vooruitblik Moodle 2.6: flinke verbetering van beheer cursuscategorieën

Het beheren van de cursuscategorieën wordt in versie 2.6 aangepakt. Dit was tot nu toe in Moodle geen favoriet onderdeel van het functioneel beheer, zeker niet als het aantal cursuscategorieën en cursussen erg groot is. Ik herinnering me een keer dat ik bij een grote school de lijst met cursussen opvroeg terwijl ook ‘zet wijzigen aan’ actief was. Het inladen van alle categorieën en cursussen duurde lang. En na de wijziging (verplaatsen van een subcategorie) werd weer alles ingeladen. Zucht…

Dat moet nu over zijn, want in Moodle 2.6 is dit op de schop gegaan. Je kan straks heel intuïtief categorieën en cursussen verplaatsen, zonder dat alles opnieuw ingeladen wordt. Onder water is hiervoor aardig wat AJAX-technologie gebruikt.

Moodle 2.6 coursemanagement

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 69 andere abonnees