Vooruitblik Moodle 2.6: Single Activity Course Format

  • Moodle blog
  • >
  • Vooruitblik Moodle 2.6: Single Activity Course Format

Moodle single activity course formatAl sinds ik Moodle ken (ruim 9 jaar nu), is er een apart cursusformat genaamd ‘SCORM-format’. Het enige wat je in deze cursus kan toevoegen is éénn SCORM-module. En hier en daar wordt dit ook daadwerkelijk gebruikt in organisaties. Handig aan dit cursusformat is dat het direct wordt opgestart, dat scheelt weer een muisklik. Met Moodle 2.6 wordt het SCORM-cursusformat vervangen door het Single Activity Course Format. Hiermee kan je straks éénn activiteit laten opstarten als je de cursus binnenkomt. Dit cursusformat is dus veel breder inzetbaar.

Ik kan me een paar situaties bedenken waarom dit handig zou zijn, namelijk:

  • Je wilt alleen maar een test afnemen
  • Je wilt een evaluatie houden in jouw organisatie
  • Je wilt via LTI een extern leerobject opstarten (bv. cursus uit een andere Moodle site)

Weet jij nog meer situatie?

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees