Moodle Crowdfunding

Moodle Crowfundig projectOpen source software kenmerkt zich doordat programmeurs belangeloos (delen van) software ontwikkelen en ter beschikking stellen aan de community. Op Moodle.org is nu ook een database verschenen waarin ontwikkelprojecten middels crowdfunding gefinancierd kunnen worden. De bedragen lopen flink uiteen, van € 140,- tot meer dan € 22.000,-. Van elk project is inzichtelijk hoe de toegezegde financiering staat. Tot nu toe staan er acht projecten in de Moodle crowfunding database.

Opvallend is om te zien dat een aantal projecten weer verbeteringen zijn op huidige Moodle plugins, zoals meer opties bij het Grid format of een code review van de Scheduler module.

Ik vind het een goede ontwikkeling. Met name omdat de community via het financiëe kanaal laat weten of een voorgesteld project echt nodig is. Wil je zelf een betaalde opdracht uitvoeren en het resultaat aan de community schenken, dan kan je jouw project indienen bij Moodle.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees