Datum velden in bulkupload Moodle

Moodle kent de mogelijkheid om extra profielvelden aan te maken. Het is op die manier  bijvoorbeeld mogelijk om gebruikers hun geboortedatum in te laten voeren bij het aanmaken van een account. Het was mij echter nog niet gelukt om zo’n datumveld ook via een bulkupload gevuld te krijgen. Reden daarvoor is dat de waarde in de bulkupload een zogenaamde ’timestamp’ in Unix-formaat moet zijn. Mijn eigen geboortedatum is dan bijvoorbeeld: -8161600.

Unix time

Van Michel Koster, trainer/consultant bij Nuclear Research and consultancy Group (NRG) in Petten, ontving ik een oplossing. Hij vulde het basis bulkload bestand aan met een tweetal tabbladen. Op het eerste tabblad vul je gegevens in. Het tweede tabblad bevat een aantal lijsten die gebruikt worden bij het samenstellen van tabblad 3, het uiteindelijke CSV-bestand. Met name de formule die hij heeft gemaakt om een gewone datum om te zetten naar een Unix-formaat is erg nuttig. Zorg dat je bij het opslaan als CSV op tabblad 3 staat en je hebt een prima bulkuploadbestand. Michel gebruikt voor NRG een groot aantal extra profielvelden. Je kunt deze verwijderen indien ze niet voor jou van toepassing zijn. Vind je ze wel nuttig dan zullen ze ook in Moodle met exact dezelfde korte naam aangemaakt moeten worden.

Met toestemming van onze klant deel ik hier het bestand. Gebruik op eigen verantwoordelijkheid.

Bulkupload_inclusief_Unixdatum

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees