Question Practice: studenten bepalen welke toetsvragen ze maken

  • Moodle blog
  • >
  • Question Practice: studenten bepalen welke toetsvragen ze maken

Niet jij als docent bepaalt welke toetsvragen de studenten moeten maken, maar de studenten! Het enige wat de docent kan (moet) instellen is welke categorieën je beschikbaar wilt stellen aan je studenten. Stel dat je van een bepaald onderwerp veel toetsvragen hebt, onderverdeeld in 5 categorieën (dit zijn dus de categorieën in de vragenpool/toetsenbank binnen Moodle). Alle vijf de categorieën worden getoond aan de studenten en elke student kiest een categorie uit en krijgt uit die betreffende categorie toetsvragen op het scherm. Deze worden ad random gekozen en je krijgt als student elke vraag maar éénn keer. Een volgende keer pakt de student een andere categorie. De docent en ook de student heeft inzicht in de resultaten.

Zit jij in het proces van docentgericht leren naar studentgericht leren, dan zal deze nieuwe Moodle module Question Practice je zeker aanspreken. Wil je meer weten over de precieze werking, bekijk dan de uitgebreide beschrijving op Moodle Docs of download gelijk deze module (vanaf Moodle 2.5).

Moodle module question practice settings

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees