Wijzigingen hoe Moodle 2.6 met SCORM omgaat

Dan Marsden, die veel werk verzet voor de SCORM module in Moodle, heeft op zijn blog twee artikelen geschreven over de wijzigingen van SCORM in Moodle 2.6. Deze versie komt deze november uit en als je van plan bent om snel te upgraden naar 2.6 en je gebruikt regelmatig SCORM modules, dan zijn deze blogposts interessant. De veranderingen zijn een rechtstreeks gevolg van een aantal bugtracks die ingediend zijn door gebruikers.

Een paar wijzigingen die direct in het oog springen:

  • Een alias maken naar een SCORM pakket in een repository, inclusief een instelling om de update-frequentie in te stellen. Dit is met name handig als je veel contentbeheer moet doen met verschillende cursussen.
  • Het SCORM-venster zal zich beter gaan aanpassen aan het scherm waarop het afgespeeld wordt. Zo zal de inhoudsopgave (SCORM TOC) automatisch inklappen als het venster (bv op een tablet) het niet toelaat.
  • Verbeterde rapportagemogelijkheden zowel in het uiterlijk hoe de rapportage getoond wordt, als de gebruikersdata zelf die gerapporteerd wordt.

Lees de blogpost Moodle 2.6 SCORM Update en Managing SCORM content in Moodle 2.6 van Dan Marsden.

SCORM zippicker - Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees