Terugblik op workshop Competenties in Moodle

competentiesGistermiddag heb ik zelf eens een workshop bijgewoond in ons Moodle College. Mijn collega Virgil Ashruf heeft een workshop ‘Competenties in Moodle’ ontwikkeld en omdat ik nog niet alles wist van dit onderdeel van Moodle, mocht ik weer cursist zijn. Eerste indruk van mij (en van andere cursisten): wat is er weer veel mogelijk in Moodle op dit onderdeel! En Virgil wist mooi vanuit het begrip competenties de gehele workshop op te bouwen.

Het inschakelen van competenties in Moodle en het toevoegen aan een cursus en leeractiviteiten, valt nog wel mee om in te stellen. Maar hoe ga je competenties beoordelen, welke schalen gebruik je en hoe ziet Moodle het verschil tussen cijfers en competenties? Ook weet ik nu veel meer over hoe docenten hun beoordelingsproces in Moodle kunnen uitvoeren en welke verschillende rapportage-mogelijkheden er zijn. Het toekennen van bonussen was mij zelfs geheel onbekend en het gebruik ervan heeft wat didactische impact.

In het voorjaar van 2014 gaan we deze workshop weer plannen, wellicht dan nog iets uitgebreider en als blended-learning. Dus houd het aanbod van het Moodle College in de gaten als je ook competent wil worden in competenties in Moodle.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees