Mahara portfolio inleveren als opdracht in Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • Mahara portfolio inleveren als opdracht in Moodle

Met behulp van het e-portfolio Mahara verzamel je als student bewijslast en deel je deze desgewenst met je studiegenoten, docent of externe personen, zoals een stagebegeleider of leidinggevende. Het probleem tot nu toe was dat je als docent het (gedeelte van het ) portfolio wel kon beoordelen (indien gedeeld), maar dat je in Mahara zelf een geen cijfer kon geven (wel feedback). Om toch een goed cijferoverzicht te hebben, moest je een aparte opdracht (type offline) maken in Moodle en daar het cijfer invoeren.

Tony Box heeft gezorgd voor een apart opdrachttype in Moodle waarbij je als student je portfolio ‘inlevert’, of een gedeelte daarvan. Hij heeft ook een extra optie ontwikkeld die zorgt dat een ingeleverd portfolio niet meer gewijzigd mag worden door de student.

Een mooie extra functionaliteit die overigens bestaat uit drie losse plug-ins die, voor een goede werking, alle drie geïnstalleerd moeten worden.

Download de Mahara assignment set.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 405 andere abonnees