Koppel ouders, mentoren of managers automatisch aan je gebruikers

  • Moodle blog
  • >
  • Koppel ouders, mentoren of managers automatisch aan je gebruikers

Informatie over de leervoortgang is een belangrijk onderdeel van het leerproces. Ouders, mentoren of managers van de lerenden zijn erg geïnteresseerd in deze informatie. In Moodle was het natuurlijk al mogelijk om een mentor-rol aan te maken en deze toe te wijzen in de context van een gebruiker. Helaas was dit toewijzen steeds een handmatige klus. Dat is natuurlijk erg vervelend; zeker als je school of organisatie veel gebruikers en mentoren/managers kent.

Daarom heb ik zelf een plug-in ontwikkeld die het toewijzen van een mentor- of managersrol automatiseert.  Op basis van een profielveld wordt een manager gekoppeld aan éénn of meerdere gebruikers. Dat gebeurt als de manager inlogt. De plugin kijkt dan naar de personen aan wie de manager leiding geeft. Aan al deze personen wordt de manager vervolgens gekoppeld.

De manager kan vervolgens met behulp van het blok “Mentees” toegang krijgen tot de profielen van zijn/haar medewerkers. Op die manier blijft deze nauw betrokken bij het leerproces van zijn medewerkers!

De plugin is hier te vinden: https://moodle.org/plugins/view.php?plugin=auth_enrolmentor

Note: waar “Manager staat” kan ook Mentor of Ouder gelezen worden. Waar “Medewerker” staat kan ook Leerling of Student gelezen worden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees