Blog

Tin Can module voor Moodle beschikbaar

12 september 2013

Moodle blog

Vorige maand was de Tin Can module al aangekondigd en zojuist is deze in de Moodle Plugin database verschenen. De module Tin Can API Launch Link is een Moodle activiteit en start een weblink op van een externe leeractiviteit. Deze externe leeractiviteit staat dus buiten Moodle en kan ontwikkeld worden met auteursprogramma’s zoals Storyline, Captivate en Lectora. In de basis lijkt het op de leerstandaard AICC, wat zo’n tien jaar geleden ook al een externe leeractiviteit op afstand kon opstarten. De Tin Can API is wel uitgebreider, zeker wat rapportages betreft. De resultaten kan je opslaan in een Learning Record Store (LRS) en de resultaten kan je bekijken in je eigen LMS.

Wil je meer weten over Tin Can, bekijk dan onderstaande video (bijna één uur) over hoe Tin Can ons denken over leermanagementsystemen zou moeten veranderen. Of lees over de ‘opvolger van SCORM’ op deze pagina.

 

Tags