Tin Can module voor Moodle beschikbaar

Vorige maand was de Tin Can module al aangekondigd en zojuist is deze in de Moodle Plugin database verschenen. De module Tin Can API Launch Link is een Moodle activiteit en start een weblink op van een externe leeractiviteit. Deze externe leeractiviteit staat dus buiten Moodle en kan ontwikkeld worden met auteursprogramma’s zoals Storyline, Captivate en Lectora. In de basis lijkt het op de leerstandaard AICC, wat zo’n tien jaar geleden ook al een externe leeractiviteit op afstand kon opstarten. De Tin Can API is wel uitgebreider, zeker wat rapportages betreft. De resultaten kan je opslaan in een Learning Record Store (LRS) en de resultaten kan je bekijken in je eigen LMS.

Wil je meer weten over Tin Can, bekijk dan onderstaande video (bijna één uur) over hoe Tin Can ons denken over leermanagementsystemen zou moeten veranderen. Of lees over de ‘opvolger van SCORM’ op deze pagina.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees