RSS Plus blok toont feeds inclusief afbeeldingen

Moodle-rssscreenshotRSS vind ik nog altijd een hele nuttige en praktische functionaliteit. Zonder honderden sites stuk voor stuk langs te gaan, weet ik toch via een RSS-programma de laatste nieuwsberichten. Ik snap ook nog steeds niet waarom Google Reader (RSS programma van de zoekgigant) gestopt is. Maar dat terzijde.

Ook binnen Moodle is RSS binnen verschillende functionaliteit aanwezig en standaard is er ook een blok waarmee je de RSS berichten kan tonen. Dit blok staat niet in de top 3 van mooi opgemaakte blokken en dit heeft Shaun Daubney geïnspireerd om een RSS Plus te ontwikkelen. Qua functionaliteit verschilt het weinig van het standaard RSS blok, maar het visueel aantrekkelijker omdat er ook afbeeldingen worden getoond. Dit blijkt wel afhankelijk te zijn van de RSS die je inlaadt.

Download het RSS Plus blok en mocht je meer willen weten over waarom ik fan blijf van RSS, bekijk dan de video RSS in Plain English van de Common Craft.

Mocht je nog RSS-feeds zoeken, let dan op onderstaand icon of kopieer de link van de RSS-feeds van Moodlefacts en Avetica.

rss_subscribe_icon

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees