Blog

Certificaat module in ontwikkeling

4 september 2013

Moodlefacts

De certificaat plugin voor Moodle is al jaren lang een zeer populaire plugin. Zet het certificaat aan het eind van je cursus en laat deelnemers hun eigen certificaat downloaden wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Van elk behaald certificaat kan ook een bericht verzonden worden aan één of meerdere mailadressen. Het nadeel van deze plugin is echter dat je veel zaken via de ‘achterdeur’ van Moodle met kennis van PHP moet instellen. Goede zaak dan ook dat er gewerkt wordt aan een volledig nieuwe versie van deze module. De module is nog niet klaar maar de schermvoorbeelden in het bericht van de ontwikkelaar zijn veelbelovend! Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet.

Nieuwe certificaat module

Tags

 

3 Comments

 1. Hallo Peter,

  prachtig nieuws! Bedankt voor deze opsteker.

 2. hallo Peter,
  Hoe kan de naam van de cursist in het certificaat worden opgenomen? Het lijkt erop dat het in deze nieuwe versie niet kan. Dat lijkt me een achteruitgang als dat inderdaad zo is. heb jij een oplossing?
  txh en hg,
  Joost Mentink

 3. Peter Jonker says:

  Beste Joost, Ik heb de plugin zojuist even bekeken en dat kan wel degelijk. Wanneer je een certificaat aan je cursus hebt toegevoegd kun je het gaan inrichten. Klik op het certificaat en ga naar het Instellingen blok. Kies daar voor ‘Edit custom certificate’. Op die pagina zie je de knop ‘Add element’. In die lijst komt ‘Student name’ voor. Hoop dat het zo lukt?