Toetsvragen maken als Moodle activiteit

Er zijn van die partijen die met enige regelmaat zeer interessante plugins uitbrengen voor Moodle. Exabis uit Oostenrijk is zo’n partij. Zij hebben de ‘oude’ Question Creation Activity plugin herschreven voor Moodle 2.x. Je kunt de plugin hier downloaden.

Toetsvragen maken

Je voegt deze als activiteit toe aan een cursus en deelnemers kunnen toetsvragen maken. De docent heeft mogelijkheden om de vragen te beoordelen en van commentaar te voorzien. De vragen komen in een apart deel van de vragenpool en kunnen na controle ook verplaatst worden en ingezet worden voor echte toetsen.

Nog niet alle functionaliteit uit de oude plugin zit erin maar op Moodle 2.5 werkt de plugin zonder dat ik problemen ben tegen gekomen.
Als er iemand uitgebreider getest heeft horen we je bevindingen graag.

Maak toetsvragen