Tin Can in Moodle is bijna een feit

Tin Can APIDe Tin CAN API wordt gezien als de opvolger van SCORM en met Tin Can worden leeractiviteiten, leerresultaten en leerervaringen vastgelegd zowel binnen als buiten het leermanagementsysteem. En dan is het niet lang wachten totdat ook in Moodle deze nieuwe leertechnologie-standaard beschikbaar is. Op dit moment doorloopt de nieuwe Moodle module Tin Can Launcher de acceptatieprocedure, maar op Github staat de versie al wel live.

Andrew Downes heeft deze ontwikkeld en hiermee wordt het mogelijk om externe content op te starten én uitgebreide informatie terug te krijgen over de leerresultaten. Daarmee gaat Tin Can verder dan Learning Tools Interoperability (zie onder eerdere blogs over LTI en in Moodle bekend onder de naam ‘Externe tool’). Beetje kort door de bocht gezegd, start je een SCORM-module op afstand op en niet vanaf de eigen Moodle server.

Met name voor uitgevers van lesmateriaal is deze ontwikkeling erg gunstig, want zij kunnen centraal hun content beheren en de gebruikers starten altijd de laatste actuele versie op en merken niet eens dat de content van een andere server wordt ingeladen.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees