Eerste Moodle MOOC, vanaf 1 september 2013

Je kon er op wachten dat Moodle zelf ook met een MOOC zou komen, een Massive Open Online Course. Op 1 september 2013 begint de eerste cursus op learn.moodle.net. Het onderwerp van deze eerste Moodle MOOC is: Een introductie. Zelf schrijven ze hierover:

This free course is designed for anybody who wants to use the Moodle learning platform for teaching, whether it be in a school, a university, a company or just personal interest!

The four-week course is also a great opportunity to connect with the vibrant Moodle community dedicated to sharing resources, ideas and anything that could help inspire better teaching practices everywhere.

Moodle MOOCHet wordt een cursus van vier weken met veel actieve werkvormen en als je geslaagd bent, ontvang je een badge die je mag plaatsen op Mozilla Open Badges. Iedere deelnemer krijgt zijn/haar eigen virtuele zandbank (eigen Moodle cursus) en daarmee is deze eerste Moodle MOOC speciaal voor starters in Moodle.