Avetica ontwikkelt Moodle Voucher

  • Actueel
  • >
  • Avetica ontwikkelt Moodle Voucher

Hoe kan je op een handige manier groepen deelnemers toegang geven tot je Moodle cursus met bijna geen administratieve handelingen? Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van Moodle Voucher. De voucher bevat een unieke code (soort eenmalige cursussleutel) en een inlog/aanmeldprocedure. Al eerder paste Avetica onderliggende techniek toe voor onze klanten PLUS Retail en Jumbo Supermarkten.

Het hele administratieve proces ziet er voor de rol sitebeheerder of cursusadministratie als volgt uit:

  1. Klant wil 80 cursisten opleiden voor cursus ABC en 35 cursisten voor cursus EFG;
  2. U genereert in Moodle 80 vouchers voor cursus ABC en 35 vouchers voor cursus EFG;
  3. Deze vouchers ontvangt u als PDF-bestand in uw mailbox en deze stuurt u door aan uw klant (eventueel gevolgd door een factuur die u zelf genereert in uw eigen administratiepakket);
  4. Klant deelt de vouchers uit aan haar cursisten en op elke voucher staat het inlog- en aanmeldproces beschreven;
  5. Cursisten volgen de inlog- en aanmeldproces en voeren hun unieke voucher in bij de cursus en kunnen online gaan leren.
  6. U kunt in een rapportage zien wat de voortgang is van de deelnemers: nog niet gestart | gestart | afgerond (met eindcijfer)

Tijdens de wizard voor het aanvragen van vouchers kan je ook kiezen om toegang te geven aan cohorts. Het grote voordeel is dat je cohorts kan toevoegen aan meerdere cursussen en met één voucher direct de aanmelding in meerdere cursussen kan regelen. Het blok is met rechten en rollen zo in te stellen dat bijvoorbeeld managers vouchers kunnen aanvragen voor hun eigen medewerkers en ook de voortgang kunnen volgen, zonder dat zij een rol hebben in de cursus(sen). Het is ook mogelijk om via een API de vouchers aan te vragen. Hiermee is het mogelijk om Moodle Voucher te koppelen met een externe webshop of cursusadministratiesysteem.

Voor deze functionaliteit worden jaarlijkse kosten berekend en de plug-in is beschikbaar voor klanten van Avetica.

Moodle Voucher - Avetica

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 460 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 460 andere abonnees