Moodle bulkupload velden in het csv-bestand

Met enige regelmaat wordt mij gevraagd om een bestand aan te leveren waarmee in Moodle een bulkupload van gebruikers gedaan kan worden. Dit kan een bestand zijn met alleen de verplichte velden maar soms wil een klant meer. In een specifiek geval moest ook de ‘Voorkeurstaal’ van de gebruiker in de bulkupload worden meegestuurd. In de Moodle documentatie was het veld snel gevonden namelijk ‘lang’. Wat de code echter zou moeten zijn die in dat veld ingevoerd zou moeten worden heb ik met geen enkele zoekopdracht terug kunnen vinden. De oplossing blijkt de 2-letterige code van de taal te zijn die je terug ziet in het taalmenu binnen Moodle. Let op: sommige taalcodes zijn langer (English-USA is ‘en_us’).

Taalmenu

Met een bulkupload kun je bijna alles in Moodle vullen, maar ook zaken verwijderen etc. Ook zelf aangemaakte profielvelden zijn te vullen. Hieronder een tweetal veel gebruikte bestanden. ‘Alle’ documentatie is te vinden op de Moodle documentatie pagina. Heb je nog een vraag over het werken met een bulkupload laat dan een bericht achter.

Format_basis_bulkupload
Format_bulkupload_course_group_cohort

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees