Video opnemen als Moodle databank activiteit

De databank module van Moodle wordt nog veel te weinig gebruikt en dat terwijl deze leeractiviteit heel goed gebruikt kan worden om input van je deelnemers te krijgen. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld foto’s en casuïstiek verzamelen, wat je weer kan gebruiken voor vervolg leeractiviteiten. Met de extra plug-in van Poodll kan je ook video’s opnemen en in de databank plaatsen. Onderstaande video laat uitgebreid zien hoe dit moet. Bij 5:02 minuten zie je pas echt hoe de video wordt opgenomen en geplaatst. Wil je meer weten over hoe je de databank helemaal moet instellen, bekijk dan de gehele video. Let er wel op dat deze plug-in een onderdeel is van een set van Poodll-plugins, en dat een aparte Red5-server nodig is voor de opname van audio en video.

Met deze functionaliteit kan je ook de opdracht geven dat iedere deelnemer iets over zichzelf moet vertellen. Leuk voor een online leertraject waar niet begonnen wordt met een klassikale bijeenkomst.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees