Nieuw cursusformat: kalender

Nee, dit heeft weinig te maken met de kalender van Moodle zelf, het gaat om een cursusformat. We hebben al aardig wat cursusformats gezien de afgelopen jaren, maar deze is wel het kritisch bekijken waard. Mijn eerste vraag zelf was: ‘zou ik wel zo mijn content willen structureren voor mijn studenten?‘. Als mijn studenten veel sturing nodig hebben wat ze per dag moeten leren, dan is dit cursusformat een goede optie. Maar als mijn studenten al meer verantwoordelijkheid kunnen dragen voor hun eigen leerproces, dan kies ik liever een andere manier van structureren.

Je kan nog de optie in de kalenderformat voor het tonen in week of maand en om het weekend weg te laten.

screenshot cursusformat Moodle calendar

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 403 andere abonnees