Nieuwe versie van module Language Lab

Versie 3 is uitgekomen van de module Language Lab, wat voorheen bekend was onder de naam MoodLL. Onder de motorkap is de module compleet herschreven en bijna alle Flash elementen zijn eruit gehaald, behalve het opnamegedeelte zelf. Boven de motorkap is de interface opnieuw ontwikkeld om de module veel intuïtiever te maken. Zo kan de docent een aantal instellingen configureren zonder uit de module te gaan.

Wat kan je ermee? Audio en video opnames door de student welke door de docent kunnen worden afgeluisterd met beoordeling en (gesproken) feedback. Ook handig is de Class Monitor. De docent kan via de Language Lab module tot de hele klas spreken of tot individuele studenten. En studenten kunnen virtueel hun hand opsteken om hulp te vragen aan de docent. In een aantal opzichten lijkt Class Monitor ook op een virtual classroom wat je bijvoorbeeld met BigBlueButton kan opzetten.

De Language Lab module heeft wel een aparte Red5 server (zie meer technische info) nodig om alle bestanden op te plaatsen. Alleen de module installeren in je Moodle site, zou dus niet werken. De module gaat beter om met de bestanden, want het is nu mogelijk om opnames te verwijderen (indien toegestaan door de docent) en zorgt voor een schonere server.

Geef je les in vreemde talen, dan is deze module het onderzoeken waard!

Screenshot Language Lab Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees