Plugin voor taalonderwijs

E-langOp het gebied van taalonderwijs worden veel plugins voor Moodle ontwikkeld. Een nieuw voorbeeld hiervan is ‘E-lang’. De plugin werkt met een video die je kunt uploaden en een bestand met ondertitels. In het bestand met ondertitels kun je bepaalde woorden [tussen haken] zetten. De cursist kan de video in zijn geheel bekijken en daarna oefenen met de weggelaten woorden. Op de pagina van de plugin kun je een voorbeeld video en bestand met ondertitels vinden.

Typisch een plugin die je zelf even moet proberen en dat kan in deze Moodle cursus. Wel even een account aanmaken via deze pagina.

Nadeel: de functionalteit van de plugin is geschreven in HTML5 en schijnt alleen te werken in Google Chrome en Safari.

E-lang module Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 405 andere abonnees