Structureer je content met TAB display

Ook aan de nieuwe TAB display module kan je zien dat men bezig blijft met het goed presenteren van informatie (voornamelijk teksten). Mijn eerste vraag die ik mezelf stelde bij het zien van deze module was ‘Oké, wat is het verschil met de boekmodule?“. Allebei kan je hoofdstukken creëren en daaronder weer pagina’s. Bij de TAB module heb je het overzicht van de hoofdstukken links staan en de pagina’s in de tab-structuur aan de bovenkant van de pagina. Bij de boekmodule kan je wel handig bladeren middels de navigatiebuttons, zoiets mist de TAB module.

Maar er zijn wel een aantal voordelen bij de TAB-module. Op een pagina kan je een website embedden en ook zelfs PDF-documenten. Bij het laatste moet de link naar het PDF-bestand het enige zijn op die pagina, anders werkt het niet. Ook in deze module werkt de Moodle auto-linking. Als je in de tekst de (precieze) naam van een bron of activiteit schrijft, dan wordt die tekst automatisch een link naar die bron/activiteit (let we op dat je het auto-link filter heb aangezet).

Wat is dan de didactische meerwaarde, want van veel tekst op een handige manier presenteren, word ik nog niet warm van. Het goed structureren van je content is belangrijk voor de lerende en daarbij helpt deze module. Door een gelaagdheid aan te brengen voorkom je dat je alle content op de cursuspagina moet plaatsen, waardoor deze onoverzichtelijk kan worden. De gelaagdheid biedt ook mogelijkheden om extra achtergrondinformatie, verdiepingsstof of extra hulpbronnen neer te zetten. Wel bereikbaar, maar pas een laag dieper en daardoor blijft de focus beter liggen op de oorspronkelijke leeractiviteit.

 

Moodle TAB display

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees