Taalportfolio in Moodle

Ik snap wel waarom steeds meer taalinstituten voor Moodle kiezen als hun leermanagementsysteem. Er komen steeds meer plug-ins beschikbaar waarmee je je taalonderwijs flink kan verrijken in Moodle. Het belangrijk onderdeel wat nog ontbrak is nu ook beschikbaar in de Plugindatabase van Moodle: het My Language Portfolio.

Het Österreichisches-Sprachen-Kompetenz-Zentrum heeft in samenwerking met Exabis het taalportfolio ontwikkeld. En over Exabis schreven we onlangs nog toen zij aankondigen het portfolio in Moodle flink bijgewerkt te hebben.

Dit taalportfolio is de digitale manier om met het European Language Portfolio (ELP) te werken. Het bestaat uit het taalpaspoort, een taalbiografie en het portfolio zelf. Ik zie termen als A1 en A2 langskomen (dit zijn niveau’s van taalbeheersing) en ik zie handige checklists. Ben je taaldocent, dan kan je je hart helemaal ophalen met deze mooie plug-in.

Download het blok My Language Portfolio en zie ook de (Engelstalige) handleiding.

My Language Portfolio block in Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 405 andere abonnees