Taalportfolio in Moodle

Ik snap wel waarom steeds meer taalinstituten voor Moodle kiezen als hun leermanagementsysteem. Er komen steeds meer plug-ins beschikbaar waarmee je je taalonderwijs flink kan verrijken in Moodle. Het belangrijk onderdeel wat nog ontbrak is nu ook beschikbaar in de Plugindatabase van Moodle: het My Language Portfolio.

Het Österreichisches-Sprachen-Kompetenz-Zentrum heeft in samenwerking met Exabis het taalportfolio ontwikkeld. En over Exabis schreven we onlangs nog toen zij aankondigen het portfolio in Moodle flink bijgewerkt te hebben.

Dit taalportfolio is de digitale manier om met het European Language Portfolio (ELP) te werken. Het bestaat uit het taalpaspoort, een taalbiografie en het portfolio zelf. Ik zie termen als A1 en A2 langskomen (dit zijn niveau’s van taalbeheersing) en ik zie handige checklists. Ben je taaldocent, dan kan je je hart helemaal ophalen met deze mooie plug-in.

Download het blok My Language Portfolio en zie ook de (Engelstalige) handleiding.

My Language Portfolio block in Moodle

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees