YouTube overal gebruiken in de editor

Je hebt van die plugins die meer de moeite waard zijn dan anderen. De YouTube Anywhere plugin is zo eentje en deze nieuwe functionaliteit kan je opstarten via extra button in de editor. En aangezien de TinyMCE-editor bijna overal voorkomt in Moodle, kan je op veel plaatsen video opnemen via je webcam of camera op je mobiele telefoon of tablet. Ook kan je bestaande video’s uploaden naar Youtube. Het leuke is dat zowel docenten als studenten deze mogelijkheid hebben.

Alle video’s worden opgeslagen bij Youtube en authenticatie kan geregeld op dezelfde manier als de Google Docs repository. Het installeren van de plugin gaat op de standaard manier, het configureren vergt wel wat meer werk, maar dit is voldoende beschreven.

Download de YouTube Anywhere plugin (voor Moodle 2.4 en hoger)

Youtube Anywhere in Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees