Blog

Nuttige poster voor gebruik fonetisch alfabet in Moodle

13 juni 2013

Moodle blog

Hoe moet je een woord in een andere taal nu precies uitspreken? Om dit eenduidig af te spreken bestaat het fonetisch alfabet om de uitspraak van woorden vast te leggen. Voor taalonderwijs in Moodle speelt mee dat geen enkel lettertype alle tekens van het Internationaal Fonetisch Alfabet (IPA) ondersteunt. Op de Adam Mickiewicz University in Polen zijn een aantal docenten aan de slag gegaan en hebben hun aanpak verwerkt in een nuttige poster.

Er is maar één extra plugin nodig, namelijk The on-screen phonetic keyboard plugin. Op de poster staat ook een link naar voorbeeldmateriaal en referenties.

Dus taaldocenten, download deze poster!

Aperlinski_et_al_2013-EPIP3_transcription_poster

 

 

 

Tags

 

Comments are closed.