Toegang Moodle cursus pas na akkoord

De meeste cursusaanmeldingen in Moodle kenmerken zich doordat er direct toegang wordt verleend. Bijvoorbeeld door het invoeren van een cursussleutel, een bepaalde waarde in je profielveld of na een iDeal/creditcard-betaling. Maar als cursustoegang is ingesteld met de plug-in ‘Course Enrolment upon Approval‘, dan moet je wachten totdat de Moodle beheerder jouw aanvraag voor toegang heeft goedgekeurd.

Hoe gaat het proces in zijn werk voor een cursist?

  1. Cursist klikt op betreffende cursus en vraagt een toegang aan
  2. De Moodle beheerder ontvangt de aanvraag per mail en keur deze goed (of niet)
  3. Cursist ontvangt een notificatie over de gemaakte keuze en bij positief bericht kan de cursist direct aan het leren slaan.

Een handige plug-in voor docenten die extra verdiepingsstof willen aanbieden in een aparte Moodle cursus. Of voor trainers die meer controle willen over wie er in hun cursus aan het leren is en de nodige begeleiding nodig hebben.

Download deze aanmeldingsplug-in.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 403 andere abonnees