Avetica en Drillster bieden adaptief leren en toetsen in Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • Avetica en Drillster bieden adaptief leren en toetsen in Moodle

Avetica en Drillster zijn een samenwerkingsverband aangegaan waardoor gebruikers van het Moodle leermanagement systeem nu de mogelijkheid hebben om hun cursisten adaptief te laten leren met Drillster. Avetica heeft een nieuwe versie van de Drillster plug-in voor Moodle ontwikkeld. Hiermee kunnen Moodle gebruikers binnen de voor hun vertrouwde omgeving de adaptieve leer- en toetstool Drillster gebruiken. Dit leidt tot makkelijker leren en beter onthouden.

Binnen het leermanagementsysteem Moodle kan je als docent of cursusontwikkelaar verschillende online leeractiviteiten arrangeren. Zowel in de kennisoverdracht, het samenwerkend leren en de assessments. Als kennis een belangrijk onderdeel vormt voor een organisatie, dan biedt de innovatieve software van Drillster hier een mooie oplossing voor. Drillster meet continu wat een cursist al beheerst en wat nog niet. De software stemt de volgorde en de frequentie van de te leren elementen af op de werkelijke leerbehoefte van de cursist. Onderzoek heeft aangetoond dat hierdoor meer geleerd wordt in 40% minder tijd en dat het geleerde bovendien veel langer onthouden wordt.

Als kennis niet onderhouden wordt, dan zakt deze weg. Drillster stuurt de cursist een notificatie, net voordat kennis vergeten dreigt te worden. Dit maakt Drillster de ideale tool voor opleidingen waar parate kennis belangrijk is. Door de plug-in met Moodle kunnen cursisten een interactieve Drillster oefening binnen de Moodle omgeving maken en worden zij automatisch bij Drillster ingelogd. Dit scheelt veel gebruikersbeheer.

Marco van Sterkenburg, medeoprichter van Drillster, licht het belang van de samenwerking met Avetica toe: “veel bedrijven, opleidingsinstituten en scholen maken gebruik van Moodle. Diverse onderdelen van het leren kunnen beheerd worden met Moodle. Kennis is daar éénn van. Het slim kunnen ontwikkelen van kennis met Drillster als geïntegreerd onderdeel van Moodle, resulteert in gebruiksgemak en lagere operationele kosten voor onze klanten.”

Arnout Vree, directeur van Avetica, merkt daar bij op: “Moodle biedt al veel mogelijkheden voor toetsing, echter adaptief toetsen is niet mogelijk met Moodle. Door de integratie van Drillster is Moodle weer een krachtige leeractiviteit rijker”.

 


Dit bericht is eerder geplaatst op http://drill.st/3xPMI. Wilt u zelf adaptief toetsen in Moodle zien werken, dan kunt u Drillster in deze Moodle site uitproberen. Of bekijk eerst onderstaande promofilmpje over Drillster.

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees