Moodle MOOC van WizIQ moet zelf nog veel leren

Via diverse (sociale) wegen kwam ik op het spoor van de eerste Moodle MOOC, ontwikkeld door WizIQ. Maar eerst, wat is een MOOC? Wikipedia vertelt het ons:

Een Massive open online course (MOOC) is een cursus, ingericht op massale deelname, waarbij het cursusmateriaal wordt verspreid over het web en de deelnemers dus niet aan een locatie gebonden zijn. De cursus is niet een bijeenkomst, maar eerder een manier van aansluiten van gedistribueerde docenten en leerlingen over een gemeenschappelijk onderwerp of in het veld van het cursus.

Dat moet ik ook proberen, was mijn gedachten en duizenden wereldwijde Moodelaars dachten er net zo over. Maar binnen 10 minuten was ik er ook weer klaar mee, want:

  • De cursus is niet in Moodle, maar in het eigen platform van WizIQ. Geen ‘living the brand’ dus of ‘walk your talk’.
  • Ik ben grote voorstander van sociaal-constructivistisch leren, maar structuur en enige vorm van begeleiding blijven belangrijk. Deze cursus is chaotisch.
  • Een virtual classroom kan ik opstarten en nadat alles eindelijk is ingeladen, zie dat ik nog 9 dagen, 19 uur, 44 minuten en 45 seconden moet wachten. Waarom niet die knop pas een uur van te voren online zetten?
  • Veel powerpoints zonder voice-overs. Zucht…
  • Aantal embedded video’s waar ik wel geluid hoor maar geen beeld zie (in Chrome)
  • Ik moest via mijn Facebookaccount inloggen, op zich geen probleem. Maar ik hoef niet perse een halve pagina aan profielprentjes te zien van andere Facebookgebruikers
  • Elke leeractiviteit wordt in een nieuw venster/tabblad gestart
  • Sommige pagina’s hebben veel weg van e-readers

Tot zover mijn frustratie. Er valt nog veel te leren hoe mensen online leren!

Toch nog benieuwd, bekijk de cursus op http://www.wiziq.com/course/20705-teaching-with-moodle.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees