Adaptieve navigatie in Moodle

Over het navigeren in Moodle wordt het nodige gesproken. Vanuit de filosofie van Moodle mag een student zijn eigen leerpad bepalen en is het LMS niet sturend in de keuze voor de volgende leeractiviteit. Met de set plugin ‘Adaptive navigation‘ (set van drie blokken) wordt de navigatie op een semantische wijze weergegeven. Leeractiviteiten die een relatie met elkaar hebben, bijvoorbeeld ‘meervoudige intelligentie’ en ‘leerstijlen’, worden visueel met elkaar verbonden. Op deze manier krijg je heel inzichtelijk hoe de verschillende onderwerpen zich met elkaar verhouden en welk leerpad je mag afleggen.

Het is zelfs mogelijk om leeractiviteiten uit verschillende cursussen te verbinden en dit wordt dan ook weer visueel getoond.

Adaptive navigation Moodle

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees