Verminderd support op SCORM 2004 in Moodle

SCORM 2004Dan Marsden, vrijwilliger bij Moodle voor met name SCORM 2004, heeft aangekondigd dat hij stopt met het support op deze versie van SCORM. Aan de ene kant omdat hij ziet dat de Rustici SCORM cloud plugin betrouwbaar werkt en dat dit een betere oplossing is dan in Moodle proberen alles in te bouwen.

Aan de andere kant ziet hij ook de ontwikkeling met Tin Can, de opvolger van SCORM. Beter daar tijd in stoppen dan met een 8 jaar oude versie werken is zijn mening.

Wat betekent dit voor Moodle? Ook zich niet veel, want SCORM 2004 wordt niet veel gevraagd en in de meeste gevallen werkt de SCORM module ook gewoon.En Dan Marsen blijft nog wel een beetje support doen en gelukkig andere vrijwilligers ook.

SCORM 1.2 is overigens wel ooit gecertificeerd in Moodle.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees