Eigen blokken in elke nieuwe Moodle cursus

Eerder meldde ik hier al dat je er met éénn regel code voor kunt zorgen dat er geen blokken meer worden toegevoegd aan een nieuwe Moodle cursus. Het is ook mogelijk om de standaard  te wijzigen en die blokken toe te laten voegen die jij nuttig vindt. Deze wijziging moet worden gedaan in de code van het gebruikte cursusformat. Wanneer je bijvoorbeeld het ‘Onderwerp’-format gebruikt ga je op je site naar course/format/topics/lib.php. Zoek in dat bestand naar de 2 regels hieronder. Verwijder de namen van de standaard blokken en voeg je eigen favorieten toe. De namen van de blokken moet geschreven worden zoals de blokken heten in de map www/blocks. ‘Gebruikers online’ heet bijvoorbeeld ‘online_users’.

BLOCK_POS_LEFT => array(),
BLOCK_POS_RIGHT => array(‘search_forums’, ‘news_items’, ‘calendar_upcoming’, ‘recent_activity’)

Bij een update naar een nieuwe versie zal de wijziging worden overschreven. Je kunt er daarom ook voor kiezen een kopie te maken van een cursusformat. Kopieer bijvoorbeeld de volledige map ’topics’ en hernoem die naar ‘eigenformat’ en doe daar je wijzigingen in.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees