Standaard geen blokken in nieuwe cursus

Steeds vaker merk ik dat gebruikers de standaard blokken die Moodle aan een nieuwe cursus toevoegt verwijderen. Het verwijderen is niet heel veel werk maar toch. Vandaag vond ik éénn regel code om toe te voegen aan de config.php van je Moodle site die er voor zorgt dat er geen blokken meer aan nieuwe cursussen worden toegevoegd.

$CFG->defaultblocks_override = ‘ ‘;

De spatie tussen de twee quotes is van belang. Blokken in bestaande cursussen blijven bestaan en gebruikers kunnen nog steeds blokken toevoegen. Het is overigens ook mogelijk om een wijziging te doen zodat er standaard blokken van je eigen keuze aan nieuwe cursussen worden toegevoegd.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees