Vooruitblik Moodle 2.5: Open Badges

Over deze ontwikkeling hebben we eerder geschreven. Het is een initiatief van Mozilla om op één plaats (backpack) al je certificaten, leerresultaten, diploma’s te beheren en tentoon te stellen. In Moodle 2.5 is Open Badges geïntegreerd en dat betekent dat je per cursus een badge kan verdienen. In je eigen profiel op Moodle worden alle badges die je hebt verdiend getoond, mits uiteraard de badges op ‘public’ staan.

In de Moodle Docs is ondertussen een uitgebreide handleiding geschreven over het instellen van Open Badges in Moodle. Van de instellingen in het sitebeheer tot beheren van de badges op cursusniveau. En van het koppelen van Open Badges in je eigen profiel tot het tonen van jouw badges. Lees de gebruikershandleiding.

Moodle_mybadges

Tijdens het schrijven van deze blog kreeg ik toevallig een bericht van onze testsite openbadges.avetica.nl. Marcel de Leeuwe had dit ook uitgeprobeerd en hij heeft een ook badge behaald.

Moodle Badges behaald

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees