Vooruitblik Moodle 2.5: Open Badges

Over deze ontwikkeling hebben we eerder geschreven. Het is een initiatief van Mozilla om op éénn plaats (backpack) al je certificaten, leerresultaten, diploma’s te beheren en tentoon te stellen. In Moodle 2.5 is Open Badges geïntegreerd en dat betekent dat je per cursus een badge kan verdienen. In je eigen profiel op Moodle worden alle badges die je hebt verdiend getoond, mits uiteraard de badges op ‘public’ staan.

In de Moodle Docs is ondertussen een uitgebreide handleiding geschreven over het instellen van Open Badges in Moodle. Van de instellingen in het sitebeheer tot beheren van de badges op cursusniveau. En van het koppelen van Open Badges in je eigen profiel tot het tonen van jouw badges. Lees de gebruikershandleiding.

Moodle_mybadges

Tijdens het schrijven van deze blog kreeg ik toevallig een bericht van onze testsite openbadges.avetica.nl. Marcel de Leeuwe had dit ook uitgeprobeerd en hij heeft een ook badge behaald.

Moodle Badges behaald

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees