Vooruitblik Moodle 2.5: kortere instellingspagina

  • Moodle blog
  • >
  • Vooruitblik Moodle 2.5: kortere instellingspagina

Omdat de release van Moodle 2.5 voor volgende maand wordt verwacht en nu ook duidelijk is wat de nieuwe versie van Moodle aan nieuwe functionaliteit en verbeteringen krijgt, zullen we de komende weken vooruitblikken op de major release van Moodle. Vandaag de korte instellingspagina.

De kracht van Moodle (en tegelijk ook vaak een nadeel…) zijn de vele instellingen die elke bron of activiteiten met zich meebrengt. Hierdoor kan je de bronnen en activiteiten goed laten aansluiten bij jouw gekozen didactiek. In een vorige versie was al de optie ‘Toon geavanceerd‘ gekomen, maar die toont/verbergt maar een paar opties. In 2.5 vallen straks ongeveer driekwart van de instellingen onder geavanceerde instellingen.

Een goede zaak lijkt me, want veel (nieuwe) gebruikers zagen door de bomen het bekende bos niet meer.

shorterforms

showmoreshowless

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees