Profielwerkstuk in Moodle

De blog van mijn collega Peter over de plugin Checklist en een voorbeeld van gebruik hiervan in het onderwijs, heeft mij aan het denken gezet. Al een paar jaar geleden had ik tijdens een training een gesprek met docenten over de mogelijkheden van Moodle in het hele proces van de profielwerkstukken (PWS). Toen kwamen we niet verder dan het geven van informatie, het beschikbaar stellen van documenten, een forum om vragen te stellen en twee opdrachten om het profielwerkstuk als concept en definitief in te leveren.

Nu heb ik een middag besteed om het cursusconcept van een paar jaar geleden concreet uit te werken, maar dan wel aangevuld met een aantal andere leeractiviteiten, namelijk:

  • de module en blok checklist voor het monitoren in welke fase de leerlingen zitten
  • de (individuele) wiki voor het bijhouden van een logboek
  • een databank voor het delen van je onderwerp zodat leerlingen van elkaar weten wat ze doen
  • de workshopmodule voor peerreview van je medeleerlingen
  • een databank voor het delen van tips
  • een woordenlijst (type FAQ) voor veelgestelde vragen

Ik heb van de Moodle cursus een backup gemaakt die je mag downloaden en gebruiken in je eigen Moodle site. Let wel op de versie, want een backup kan je alleen terugzetten bij gelijke of nieuwere versies van Moodle.

Heb je nog feedback of aanvullingen, dan hoor ik het graag.

Bekijk de cursus Profielwerkstuk in Moodle.

Profielwerkstuk in Moodle

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees