Checklist als activiteit in je Moodle cursus

Cursussen in Moodle bevatten ook vaak zaken die buiten de leeromgeving uitgevoerd moeten worden. Zo kreeg ik de vraag van een school of het hele proces rondom een profielwerkstuk ook door de docent in Moodle ondergebracht zou kunnen worden? Deze school wil een aantal processtappen definiëren als kapstok voor de leerling en daar tegelijkertijd de voortgang van kunnen monitoren.

In mijn zoektocht vond ik de Checklist plugin die hier prima geschikt voor is. De checklist wordt een activiteit in je cursus en kent veel instellingen. Zo kun je leerlingen/cursisten zelf items aan een checklist toe laten voegen of dit voorbehouden aan de docent. De checklist kan Moodle activiteiten bevatten maar is met name geschikt voor zaken die buiten Moodle worden uitgevoerd.

Checklist

Het maken van de checklist gaat vrij eenvoudig door het toevoegen van items en eventuele subitems. In bovenstaand voorbeeld zie je een checklist waarbij de leerling een aantal zaken heeft afgevinkt en ook het recht heeft gekregen om eigen items toe te voegen. Bij de plugin hoort tevens een block waarin de voortgang te zien is.

Checklist block

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees