Nieuwe Moodle Mobile app valt tegen

Halverwege vorig jaar werd de nieuwe Moodle app al aangekondigd en hij zou ‘onder de kerstboom’ kunnen liggen. Van de week is de Moodle Mobile dan eindelijk beschikbaar gekomen. Omdat we moodle.avetica.nl al hadden geconfigureerd voor mobile gebruik, hebben we de app gelijk op deze demosite uitgeprobeerd. En jammer genoeg valt hij tegen. Ik had hier meer van verwacht.

Na inloggen zie je je cursussen staan en in een cursus zie je naast de deelnemers de kopjes van de secties, bronnen en leeractiviteiten staan. Maar als je bijvoorbeeld klikt op een opdracht, dan wordt toch een interne browser opgestart en moet je alsnog inloggen in Moodle. En dit geldt voor veel meer activiteiten. Dat is dus een groot nadeel van een HTML5 gebaseerde app.

De enige huidige toepassing van Moodle Mobile waar ik nog steeds wel didactische meerwaarde in zie, is de rechtstreekse upload van foto’s of video’s van je telefoon/tablet naar je prive documenten in Moodle. Handig als je een buitenopdracht hebt om bijvoorbeeld foto’s te maken van specifieke plekken en die dan te delen via forum en databank of in te leveren als opdracht.

De ontwikkelaars geven zelf ook aan dat de functionaliteit nog beperkt is.

It does not try to replicate everything that Moodle does – it is focussed on providing features that are most useful on a standalone app, such as offline access to content, messaging and (soon) notifications.

Download Moodle Mobile voor iOS (iPhone/iPad) en voor Android (Google Play) en probeer het zelf uit. Vergeet niet dat je vinkje voor Mobile webservice aan moet staan en dat je minimaal Moodle versie 2.4 nodig hebt!! En anders probeer je het op deze Moodle demonstratiesite.

Wil je een echte native Moodle app gebruiken, volg dan deze ontwikkeling. Voor Android werkt hij al, voor iOS volgt volgende maand de release. Ik heb hem al gezien, en dit gaat echt de goede kant op!

 

Moodle-Mobile-screenshot2 Moodle-Mobile-screenshot1

 

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees