Leerlingen / cursisten toetsvragen laten maken

Recentelijk gaf ik weer een Moodle training aan docenten uit het voortgezet onderwijs. De mogelijkheid om in Moodle verschillende soorten toetsen aan te maken komt dan standaard aan bod. De vraag die echter altijd weer naar voren komt is: “Weet je wel hoeveel werk het is om al die vragen te maken?” En inderdaad het maken van vragen is een hoop werk. Misschien kun je dan ook iets met het volgende idee. Laat je leerlingen of cursisten zelf vragen maken over de leerstof. Natuurlijk gebruik je die vragen pas bij een volgende groep maar als je een groep van 20 leerlingen elk 5 vragen laat maken heb je toch al snel een goed gevulde vragenpool.

Moodle heeft er speciale rol voor bedacht. Deze staat niet standaard geïnstalleerd maar op deze pagina lees je hoe de Question creator role kunt aanmaken.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 451 andere abonnees

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 451 andere abonnees