Epub import en export in Moodle book

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of Moodle ook een import functie heeft voor het epub-formaat. Destijds vond ik niets maar vandaag liep ik tegen een tool aan die het mogelijk maakt om epub te importeren in een Moodle ‘Book‘. Wanneer je zelf content hebt gemaakt in een ‘Book’ is de tool ook in staat om dit te exporteren in epub-formaat.

Download de extra functionaliteit van hier en plaats die in je Moodle installatie in de map mod/book/tool/. Na het aanmaken van een ‘book’ en een eerste pagina zie je de opties ‘Importeer vanuit ebook’ en ‘Download als ebook’.

epub

Ik ga eens rustig beginnen aan een geïmporteerd e-book.

Eline Veere

Via deze site vind je een aantal plekken waar je gratis E-books kunt downloaden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees