Nieuw cursus format – Flexible sections

Het cursusformat in Moodle is de manier waarop je cursus getoond wordt. De meest gebruikte standaard formats zijn het Week- en Onderwerpformat. Veelgehorden klacht is dat bij beide je cursus een hele lange lijst van bronnen en activiteiten kan worden. Beter bekend als de ‘scroll of death’. Nu verschijnen er met enige regelmaat nieuwe formats die hier een oplossing voor hopen aan te dragen. Zo is daar nu ook het ‘Flexible sections format’ Dit format geeft je de mogelijkheid om je onderwerpen/topics open of dicht geklapt te tonen. De titel van je onderwerp wordt dan een aanklikbare link. Daarnaast kun je subsecties maken die ook weer open of dichtgeklapt getoond kunnen worden. Activiteiten en bronnen kunnen zowel in je hoofd als subsectie staan.

Flexible sections

Subsectie

Subsectie

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees